
Είναι νομίζω από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα αφού περιέχει κατά κύριο λόγο αμύγδαλα.
Και αφού είναι τόσο εύκολο, γρήγορο και με λίγα υλικά, γιατί να μην το κάνουμε εμείς.
Υλικά:
- 250 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα (χωρίς φλούδα)
- 3 Ασπράδια
- λίγο αλάτι
- 2 βανίλιες (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, αλάτι μέχρι να γίνουν σκόνη
- προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Από τη ζύμη παίρνουμε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί σε μπαστουνάκια ή μπαλάκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 - 25 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»