Γρήγορη συνταγή για εργολάβους ΝΟΣΤΗΜΟΤΑΤΟΙ



Οι αγαπημένοι μου εργολάβοι! Μπορώ να ζήσω μόνο με εργολάβους "εντάξει και με μερικά άλλα γλυκάκια…"
Είναι νομίζω από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα αφού περιέχει κατά κύριο λόγο αμύγδαλα.
Και αφού είναι τόσο εύκολο, γρήγορο και με λίγα υλικά, γιατί να μην το κάνουμε εμείς.  

 

 

 

 

 

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα (χωρίς φλούδα)
  • 3 Ασπράδια 
  • λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες (προαιρετικό) 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, αλάτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  2. προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  3.  Από τη ζύμη παίρνουμε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί σε μπαστουνάκια ή μπαλάκια
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC  για 20 - 25 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
*Και για τους μερακλήδες της γεύσης, αφού ψηθούν και είναι έτοιμοι,  ανάμεσα από δυο εργολάβους αλείφουμε λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»