Φτιάξε σπιτικό παγωτό βανίλια

 Καθώς το Καλοκαιράκι είναι εδω και Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν υπάρχει, δεν θα μπορούσα να μη σας δώσω την αγαπημένη μου συνταγή για παγωτό.
Εύκολη γευτική και με λιγα υλικά.


Η γεύση του θυμίζει πολύ τα αγαπημένα παγωτά μηχανής.
Όσο για την υφή του… αυτό είναι στο χέρι σας.
Θα καταλάβετε στη συνέχεια τι εννοώ.











Πάμε στα υλικά:

300ml. Κρέμα γάλακτος
300ml. γάλα 
100gr. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
** Η κρέμα γάλακτος και το γάλα, εναλλακτικά μπορεί να είναι light. 




Διαδικασία


    Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να γίνει σαντιγί. Γύρω στα 10 λεπτά θέλει, αν το γυρίσετε στη γρήγορη σκάλα.

    Προσθέτουμε το κονιάκ

    και το γάλα

    Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά

    Τώρα είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη.


Προσοχή δεν τελειώσαμε εδώ.

Για να δώσουμε στο παγωτό βελούδινη και κρεμώδη υφή, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:

    Αφού έχει μείνει στην κατάψυξη  40 λεπτά, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ ή το ραβδωτό μίξερ χειρός αν διαθέτουμε έτσι ώστε να σπάσουν όλα τα μικροσκοπικά παγάκια που έχουν σχηματιστεί (κυρίως κοντά στα τοιχώματα του σκεύους σε αυτή τη φάση).

    Επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία τώρα ανά 30 λεπτά, άλλες 3 ή 4 φορές. Όσο περισσότερες φορές και όσο καλύτερα καταφέρουμε να σπάσουμε τους μικροκρυστάλλους πάγου, τόσο πιο κρεμώδη υφή θα έχει το παγωτό μας.

Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, καλό θα ήταν να είναι σχετικά ρηχό. Φυσικά τόσο όσο να μπορούμε να δουλεύουμε με το μίξερ. 

Πιστέψτε με θα γίνει ανάρπαστο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»