Φτιάξε σπιτικές μπάρες δημητριακών

Στο γραφείο, στις νυχτερινές λιγούρες, στο πρωινό, στην τσάντα μας για sos καταστάσεις έκτακτης πείνας. Παντού κολλάει μια μπάρα δημητριακών. Αν είναι φτιαγμένη από εμάς, ακόμα καλύτερα. Τα υγιεινά συστατικά τους τις κάνουν σούπερ πηγή ενέργειας, βιταμινών και φυτικών ινών, ενώ καταρρίπτουν άνετα το μύθο πως «ό,τι είναι νόστιμο, είναι ανθυγιεινό και παχυντικό».


   




ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ: 

  • 75 γραμμ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ), 
  • 75 γραμμ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι, 
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  1. Ψιλοκόβουμε το γλυκό πορτοκάλι. 
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το πορτοκάλι και το κουάκερ. Απλώνουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τη βοήθεια του πλάστη ή ενός μπουκαλιού, 
  3. το στρώνουμε να γίνει ίσιο, με πάχος ένα δάχτυλο. Όσο το μείγμα είναι ακόμα μαλακό, βγάζουμε την επάνω λαδόκολλα και το κόβουμε σε κομμάτια ή μπάρες. 
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και οι μπάρες μας είναι έτοιμες.

ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 

Για ένα ταψάκι 20×20 χρειαζόμαστε: 
3 κούπες δημητριακά (βρώμη ή/και νιφάδες ρυζιού), 
1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, 
1/3 κούπα αμύγδαλα, 
1/3 κούπα φουντούκια, 
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη, 
1/4 κούπα μέλι, 
1/2 κουτ. γλ. κανέλα, 
100 γραμμ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δημητριακά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. 
  2. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το μέλι. 
  3. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα. 
  4. Μόλις ετοιμαστεί, το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  5.  Στρώνουμε στο ταψάκι τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού. 
  6. Λειαίνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο. 
  7. Μόλις κρυώσουν λίγο, κόβουμε σε μπάρες.

ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ: 

1/4 φλιτζ. τριμμένη καρύδα, 
1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη, 
1/2 φλιτζ. ξερά βερίκοκα, 
2 1/2 φλιτζ. κουάκερ, 
1/4 φλιτζ. καθαρισμένο ηλιόσπορο, 
120 γραμμ. βούτυρο, 
1/2 κουτ. γλ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. 
Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. 
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια (20-30 λεπτά). 
Κόβουμε σε μπάρες του μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστό. 
Αφήνουμε να κρυώσει και...  
Απολαμβάνουμε!!







1 σχόλιο:

  1. Πολυ ωραια ευχαριστουμε!!αραγε θα μπορουσαμε να παραλειψουμε το βουτυρο και τη ζαχαρη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»