Φτιάξτε υπέροχους λαχταριστούς λουκουμάδες!!
πηγή:http://www.briefingnews.gr
Οι ποσότητες των υλικών είναι για δύο κιλά ζύμη, αν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο αυξομειώστε αντίστοιχα τις ποσότητες.
Υλικά (για τη ζύμη):
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό ή σπέσιαλ
- 960 γραμ. νερό
- 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 25 γραμ. μαγιά ξηρή ή φρέσκια
Εκτέλεση:
- Αν έχουμε φρέσκια μαγιά την διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Για την ζύμωση της ζύμης δεν χρησιμοποιούμε μίξερ, αλλά ζυμωτήριο καθώς το μίξερ έχει πάρα πολλές στροφές.
- Στο σκεύος του ζυμωτηρίου ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι, κατόπιν συνεχίζουμε με την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και τα 3/4 του νερού.
- Ξεκινάμε το ζυμωτήριο στην πρώτη ταχύτητα και μετά από 3-4 στροφές ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, κατόπιν επιλέγουμε την 2η ταχύτητα και αφήνουμε την μηχανή να λειτουργήσει έως ότου το μείγμα γίνει ένας ενιαίος χυλός.
- Μόλις δημιουργηθεί ο χυλός διακόπτουμε την λειτουργία της μηχανής, αλλιώς η ζύμη δεν θα φουσκώσει. Ο χυλός τοποθετείται σε λεκάνη σε θερμό περιβάλλον (στόφα) μέχρι να διπλασιασθεί έως τριπλασιαστεί ο όγκος της. Την βγάζουμε από την στόφα και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
- Θα παρατηρήσουμε ότι η ζύμη θα φουσκώνει και θα πέφτει εναλλάξ όσο περνάει η ώρα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει, γιατί η ζύμη θα είναι για τις επόμενες 5 ώρες εντάξει για να την χρησιμοποιήσουμε.
Για το σιρόπι:
Για σιρόπι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μείγμα 1/2 μέρος μέλι και 1/2 μέρος σιροπιού γλυκόζης. Επάνω από το σιρόπι ρίχνουμε κανέλα και καρύδι τριμμένο.
πηγή:http://www.briefingnews.gr
... όσους και να φάμε δεν τους βαριόμαστε ποτέ! Καλό βράδυ Σοφάκι, πολύ λαχταριστοί οι λουκουμάδες σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις κι άδικο...!! φιλιά
Διαγραφήκαι ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί της αρεσκείας μας είναι ότι πρέπει
ΑπάντησηΔιαγραφή