Ψημένη κρέμα σοκολάτα



Τις ημέρες αυτές, δοκίμασα μια καινούρια συνταγή με σοκολάτα. Το αγαπημένο μου υλικό. Ποιός άλλωστε δεν αγαπάει τη σοκολάτα.
Χωρίς υπερβολές «έπαθα πλάκα». Είναι ο παράδεισος της σοκολατένιας γεύσης. Ειδικά όταν τρώγεται ζεστή, κατ’ ευθείαν από το φούρνο, βυθίζεσαι στη ζεστή σοκολατένια γεύση και δε λες σταματήσεις. Αυτό το αριστούργημα λοιπόν είναι του Γιάννη Λουκάκου.
Σας παραθέτω τη συνταγή.










ΥΛΙΚΑ

Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. γάλα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους.
Σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων, το μείγμα του γάλακτος.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μια *μαρίζ.
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και γεμίζουμε τα ραμεκίν μοιράζοντας την ποσότητα της κρέμας ισόποσα.
Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να έρθει ως τη μέση των *ραμεκίν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα,  ώσπου να πήξει η κρέμα, για περίπου 30 λεπτά


*ομογενοποίηση

Η διαδικασία κατά την οποία δίνεται ομοιογενής υφή σε ένα μείγμα που αποτελείται από δύο ή περισσότερα μέρη.

*μαριζ

*ραμεκίν


1 σχόλιο:

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»