Η τέλεια συνταγή γαι λουκουμάδες!!

Φτιάξτε υπέροχους λαχταριστούς λουκουμάδες!!

Οι ποσότητες των υλικών είναι για δύο κιλά ζύμη, αν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο αυξομειώστε αντίστοιχα τις ποσότητες.


 

Υλικά (για τη ζύμη):

  •     1 κιλό αλεύρι σκληρό ή σπέσιαλ
  •     960 γραμ. νερό
  •     4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •     ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  •     25 γραμ. μαγιά ξηρή ή φρέσκια

Εκτέλεση:


  1.     Αν έχουμε φρέσκια μαγιά την διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Για την ζύμωση της ζύμης δεν χρησιμοποιούμε μίξερ, αλλά ζυμωτήριο καθώς το μίξερ έχει πάρα πολλές στροφές.
  2.     Στο σκεύος του ζυμωτηρίου ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι, κατόπιν συνεχίζουμε με την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και τα 3/4 του νερού.
  3.     Ξεκινάμε το ζυμωτήριο στην πρώτη ταχύτητα και μετά από 3-4 στροφές ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, κατόπιν επιλέγουμε την 2η ταχύτητα και αφήνουμε την μηχανή να λειτουργήσει έως ότου το μείγμα γίνει ένας ενιαίος χυλός.
  4.     Μόλις δημιουργηθεί ο χυλός διακόπτουμε την λειτουργία της μηχανής, αλλιώς η ζύμη δεν θα φουσκώσει. Ο χυλός τοποθετείται σε λεκάνη σε θερμό περιβάλλον (στόφα) μέχρι να διπλασιασθεί έως τριπλασιαστεί ο όγκος της. Την βγάζουμε από την στόφα και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
  5.     Θα παρατηρήσουμε ότι η ζύμη θα φουσκώνει και θα πέφτει εναλλάξ όσο περνάει η ώρα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει, γιατί η ζύμη θα είναι για τις επόμενες 5 ώρες εντάξει για να την χρησιμοποιήσουμε.

Για το σιρόπι:

Για σιρόπι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μείγμα 1/2 μέρος μέλι και 1/2 μέρος σιροπιού γλυκόζης. Επάνω από το σιρόπι ρίχνουμε κανέλα και καρύδι τριμμένο.


πηγή:http://www.briefingnews.gr

3 σχόλια:

  1. ... όσους και να φάμε δεν τους βαριόμαστε ποτέ! Καλό βράδυ Σοφάκι, πολύ λαχταριστοί οι λουκουμάδες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί της αρεσκείας μας είναι ότι πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»