Τηγανητό παγωτό


Το συναντούμε σαν σπέσιαλ επιδόρπιο στα Κινέζικα εστιατόρια.
Πρόκειται για μπάλες παγωτού βανίλια,
παναρισμένες με φρυγανιά ή αμυγδαλόψιχα ή ακόμα και με κέικ (τυλιγμένες με λεπτές φέτες κέικ). Οι παραλλαγές είναι πολλές και νόστιμες.

 

Υλικά (4 μερίδες)

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια σε μπάλες (πολύ παγωμένο)
  • 250 γρ. αμυγδαλόψυχα
  • λίγο αλεύρι για το πρώτο πανάρισμα
  • 50 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Αλευρώνουμε τις μπάλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. 
  • Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περνάμε τις μπάλες από αυτό το μείγμα και από το αλεσμένο αμύγδαλο.
    Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες σε δυνατή ψύξη. 
  • Μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη το τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να χρυσίσει και σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας ή και σκέτο.




ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Φτιάχνουμε μπολάκια για παγωτό ή μους από σοκολάτα 

Ψημένη κρέμα σοκολάτα

Σοκολατένια κουταλάκια

Φτιάξτε σπιτικές «Kinder γαλακτοφέτες

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»