Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους και βιαστικούς, που θέλουν να απολαύσουν ένα εκλεκτό παγωτό.
Παγωτό με Νουτέλα ή μερέντα, έτοιμο σε 2 κινήσεις και … υπομονή μέχρι να παγώσει…
400 γρ. Nutella ή Μερέντα
Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.
πιγή: sintayes.gr
www.afternoonrecipes.com
Παγωτό με Νουτέλα ή μερέντα, έτοιμο σε 2 κινήσεις και … υπομονή μέχρι να παγώσει…
Υλικά συνταγής:
600 ml κρέμα γάλακτος *400 γρ. Nutella ή Μερέντα
Εκτέλεση συνταγής:
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. (ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας) ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με λαδόκολλα ή μεμβράνη.Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.
πιγή: sintayes.gr
www.afternoonrecipes.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»