Φτιάξτε σπιτικές σοκοφρέτες!

Είναι το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, που μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα. H λιχουδιά που δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα…Συμφωνείτε;
Γιατί να μην τις φτιάξουμε εμείς με τα χεράκια μας και με δικά μας υλικά;

Τι θα λέγατε για σπιτικές σοκοφρέτες λοιπόν;

Υλικά: 

  • 6 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας 24 x 6 εκ.
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
  • 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 15ml γλυκόζη
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κρύο σε κύβους
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (50% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 30ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάλτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  2. Σε μεσαία κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη γλυκόζη.
  3. Τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.
  4. Αδειάστε το καυτό μείγμα στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με αυγοδάρτη.
  5. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε, μέχρι να λιώσει τελείως και να έχετε μια λεία κρέμα.
  6. Πάρτε ένα φύλλο γκοφρέτας και απλώστε λίγη γέμιση, βάλτε ένα δεύτερο φύλλο γκοφρέτας, μετά γέμιση, ακόμα μια γκοφρέτα, γέμιση, και τελειώστε με ένα φύλλο γκοφρέτας. 
  1. Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη τις σοκοφρέτες και βάλτε τις στο ψυγείο για 2 ώρες, ωσότου παγώσει η γέμιση.
  2. Φτιάξτε την επικάλυψη. Λιώστε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων*, ανακατεύοντάς την ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν λιώσει, προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης.    
  3. Βγάλτε τις σοκοφρέτες από την κατάψυξη και κόψτε σε τετράγωνα διαστάσεων 6 x 6 εκ.      
  4. Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και βάλτε τις για 20΄ στο ψυγείο να κρυώσουν.


*Όταν λιώσετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε τον σε χαμηλή ένταση και φροντίστε να ανακατεύετε κάθε 15΄΄ με ένα κουτάλι, αλλιώς θα σας καεί.

πηγή:www.glykamystika.gr

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι τελικά ήταν πιο εύκολο από ότι νομίζαμε! Πολύ καλή ιδέα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»